Chevy Chase Village

  • Backyard family living space transformation by Everett Garden Designs
  • Backyard family living space transformation by Everett Garden Designs
  • Backyard family living space transformation by Everett Garden Designs

Chevy Chase village outdoor living space transformation by Everett Garden Designs

 

 

This backyard was completely reconfigured to provide a family with recreational spaces while forgoing the typical suburban lawn. What was critical to maintain, however, was a 120-year-old brick wall lined with evergreen holly trees. That wall’s curved bump-out lined up with the central axis of the house and was a strong focal point visible from the front entrance.

The garden was divided into thirds to accommodate a French intensive vegetable garden, a central entertaining space for dining, entertaining, and fish keeping, and a space for the kid’s trampoline. Strong geometric lines were created with mixed materials (gravel, brick edging, flagstone patios and stone walls) to provide structure and an architectural framework, which contrast with lush, abundant plantings to create an informal, romantic, rich look.

Everett Garden Designs arbor

 

 

 

Evergreen holly trees, thujas and boxwood provide screening and structure, while a carefully coordinated mix of perennials and grasses provide bountiful color and textural combinations that change every month. The garden also features unique sculptures, decorative accents, and containers as focal points.

Before / After


CREDITS

Installation:  Garden Gate Landscaping

Lighting:  Olsen Weaver Landscape Lighting

 


 

 Previous Garden 

 

 

Next Garden